Aktuellt

Vi är sysselsatta inomhus med köksrenoveringen men vi unnar oss såklart lite D-vitaminpåfyllning under dagarna!

.. händer det grejer. Näst på tur för en rejäl makeover är gårdens hjärta: köket! 

Nu under senare delen av november och under december hänvisar vi i första till mail för att kontakta oss. Renovering, ledighet och andra spännande saker står på schemat för vår personal men vi går som vanligt att nå på info@vaddokursgard.se. Ta hand om er!

Efter en turbulent säsong stänger vi nu dörrarna för vintern. Trots utmanande tider har vi haft en fin men kort säsong med både nya och återkommande gäster och kurser. Vi tackar våra gäster för i år och hoppas på nya, friska tag 2021. Vi öppnar igen i april! 

Skymning och höst kräver ljus! Nu har vi ett belyst område för kursmoment utomhus, även efter skymning.

VÄLKOMMEN TILL VÄDDÖ KURSGÅRD

INFORMATION TILL DIG SOM BOKAT BOENDE

 

Vad roligt att ni hittat till oss! 2020 är ju ett väldigt speciellt år och har inneburit stora förändringar i samhället, så även för oss. Normalt öppnar vi i början på april men har i år varit tvungna att flytta fram öppningen till juni då många av våra fasta bokningar flyttats till hösten. 

 

Glädjande i allt detta är vi nu har möjlighet att hyra ut stugor till privatgäster som önskar ett enkelt boende med självhushåll. Vi tycker själva att vi jobbar på en fantastisk plats och ser fram emot att fler ska få ta del av denna, något gömda pärla med privat badplats och fantastisk natur.

 

I perioderna där vi erbjuder bokning av stugor har vi begränsad service och få medarbetare på plats. Det betyder att vi är bemannade endast dagtid och/eller vid behov. Vi finns tillgängliga per telefon övriga tider. 

 

Kursgårdens generella standard är enkel och här får naturen ta stor plats. Kursgården har egna uteområden som kan nyttjas fritt av våra gäster. Viktigt att veta är att terrängen runt kursgården är militärt övningsområde och vid övning råder tillträdesförbud. Det påverkar dock inte Kursgårdens eget område. 

 

Information om när övning hålls finns på informationstavlan längs vägen mot Kursgården. 

 

Nedan följer praktisk information inför din vistelse hos oss. Om du har ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa 0176–54219. 

 

Kom ihåg att hålla avstånd till andra gäster och fortsätta följa myndigheterna rekommendationer.

 

PARKERING

Parkering finns i anslutning till Kursgården och är gratis. Det är ej möjligt att parkera intill sin stuga men det är tillåtet att lasta ur och i på vändplanen inne på gården. 

 

VID ANKOMST

Ni disponerar stugan från kl. 15.00. Vid behov av tidigare incheckning avtalas innan ankomst. 

Hämtning av nyckel görs i huvudbyggnaden ovanför vändplatsen inne på gården.

 

VID AVFÄRD

Nyckeln lämnas i receptionen senast kl. 11.00. Porslin ska diskas och sorteras på rätt plats. Slutstädning ingår men sopor skall slängas på anvisad plats. 

 

Det går bra att nyttja kursgårdens uteområden även efter utcheckning.

 

RESTAURANG

Restaurangen är i huvudsak stängd under perioder vi hyr ut stugor med självhushåll. Vid bokningar med fler än 12 personer kan måltider förbokas.

 

RECEPTION / KIOSK 

Receptionen är bemannad dagtid och/eller vid behov. Övrig tid är kursgården obemannad. Vid akuta händelser, ring 0176-54219.

 

I receptionen säljs snacks, läsk, hygienartiklar, grillkol, bensin till båtmotorn m.m.

 

 

GRILLPLATS / GRILLAR

Vid stranden finns en allmän grillplats som kan nyttjas av alla våra gäster. Vi har ett antal grillar att låna till sin stuga. Grillbriketter går att köpa i receptionen.

 

HUNDAR / HUSDJUR

Hundar är välkomna i utvalda boenden mot en extra avgift. Hundvänligt boende förbokas. Hundar hålls kopplade och får ej rastas på kursgårdens område.

 

 

AKTIVITETER

 

BÅT - vi har en liten motorbåt med 4 hk motor och åror. Båten bokas genom att skriva upp sig på bokningslistan för max 3 timmar åt gången. Bokning och användande av båten sker på eget ansvar och vi ber om att 3-timmarsgränsen respekteras så att fler gäster kan njuta av några timmar på fjärden. Flytvästar finns att låna. Bensin finns att köpa i receptionen. 18-års åldersgräns gäller.

 

KANOT (Kanadensare) - Samma rutin som lån av båt.

 

BADPLATS - En privat badplats finns för våra gäster, brygga med stege och gräsytor som passar väl för att sola och bada.

 

BADTUNNA - badtunnan är stängd pga. rådande omständigheter.

 

BASTU - Bastun är öppen men skall användas med stor försiktighet. Vi rekommenderar att endast personer från det egna hushållet bastar tillsammans.

 

Bastun sätts på en timme före användning och stängs av och kontrolleras innan man lämnar byggnaden. Handduk måste användas att sitta på.

 

BOULE - en 12x3 m boulebana samt klot finns på området. 

 

UTESPEL - kubb, boccia, krocket, frisbee m.m. finns att låna och ligger i spellådan i anslutning till boulebanan.

 

FISKE - Det går bra att fiska i fjärden vid kursgården, vi har ett par metspön att låna.

 

Alla aktiviteter sker på eget ansvar och är gratis.

 

 

BUTIKER OCH RESTAURANGER

Närmsta tätort är Älmsta och ligger ca. 10 minuters bilväg från Kursgården. Där finns bland annat matbutik, apotek, järnhandel, trädgårdsbutiker och restauranger. Runt om i Roslagen finns oändligt mycket att se och uppleva, ta en titt här.

 

BOENDET

Varje stuga är utrustad med egen wc/dusch samt trinettkök med kylskåp, två plattor och diskho. Två bäddar plus bäddpall, matplats med 3 stolar och liten terrass med utemöbler (ej vår familjestuga). Sängarna får endast nyttjas med sängkläder. 

 

 

 

 

 

KÖKSUTRUSTNING

 

- kaffebryggare

- vattenkokare

- dricksglas

- vinglas

- kaffekoppar

- potatisskalare

- stekredskap

- visp

- stekpannor

- kastruller

- skärbräda

- salladsskålar

- sil / durkslag

- konservöppnare

- kapsylöppnare

- salt & peppar

 

- bestick 

- köksknivar

- mattallrikar

- djupa tallrikar

- småskålar

- kökshandduk

- osthyvel

- sax

 

 

 

ÖVRIG UTRUSTNING

 

- täcken och kuddar

- handtvål

- diskmedel

- toalettpapper

- diskställ

- diskborste

 

- utemöbler

- avfallspåsar

 

 

SOPOR OCH ÅTERVINNING

Hushållssopor, glas, metall, pant och wellpapp sorteras vid Kursgårdens sopstation. 

Vi tar ej emot farligt avfall, glödlampor, batterier och liknande.

 

TRIVSEL

På området gäller tystnad mellan 00.00 och 06.00.

 

UTEMÖBLER

Om ni får gäster så finns det möjlighet att låna ytterligare bord och stolar. Fråga i receptionen.

 

WIFI / TV

Internet finns endast på vissa delar av området. 4G-täckningen är dock bra i området för användande av surf i mobil. Tv finns ej i stugorna.

 

RÖKNING

Observera att det råder totalt rökförbud i stugor och byggnader. Gästen debiteras 1500 kr om rökförbudet inte efterföljs.

 

NYCKLAR

Borttappad nyckel ersätts med 2000 kr.

 

 

 

 

VARMT VÄLKOMNA TILL OSS!

 

Hälsar Magdalena med personal

Fr.o.m. 22 juni öppnar vi gården för besökare som önskar att boka boende i lugn skärgårdsmiljö. Vi erbjuder stugor med 2-4 bäddar och minikök för att laga sina egna måltider. Vi har under perioden 22 juni - mitten av juli begränsad bemanning och restaurangen håller stängt för drop in. Grupper om 12 personer eller fler är välkomna att förboka måltider hos oss! Ring oss på 0176-54219 eller maila till info@vaddokursgard.se för mer information. 

Vårt nya öppningsdatum är 22 juni 2020. Vi kommer under de först två veckorna endast erbjuda bokning med självhushåll och från och med söndag 5 juli tar vi i mån av plats emot nya bokningar som önskar måltider. För er och vår trygghet vidtar vi flertalet åtgärder så som minskad kapacitet i vår restaurang och på anläggningen i stort. Det kan därför tar lite extra tid innan nya bokningsförfrågningar får svar då vi måste ta hänsyn till flera faktorer än vanligt innan vi kan boka in grupper. Vi vill att alla våra gäster ska känna sig trygga i att vi gör det vi kan för att erbjuda en säker vistelse hos oss. Välkomna med din bokningsförfrågan till oss i sommar, såväl du som privatperson som er som företag. Vi ses!

Boulebanan står nu färdig!

På grund av rådande omständigheter flyttas vår säsongöppning fram, vi jobbar för att kunna ge tydligare information inom kort. 

I dessa tider är det fint att kunna jobba utomhus och just nu jobbar vi mycket med utemiljön. Nya grusgångar, renovering av gräsmattor och ny grillplats står bland annat på agendan.

Ta med familjen eller vänner och boka boende hos oss! Fiska, grilla, spela kubb, bada, basta eller varför inte ta färjan över till Åland? 

Vi erbjuder flexibla bröllopspaket i fantastisk miljö! Låt gästerna bo kvar efter middag och fest och avsluta festligheterna med en välsmakande brunch. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Läs mer och sök tjänsten här. Vi ser fram emot att höra från dig som bor i Norrtäljeområdet och har jobbat inom service tidigare! 

Gotland får nya våtrum och vi ökar kapaciteten från två duschar och fyra wc till fyra duschar och sex wc. Det blir kanon inför säsongens kurser!

 

 

Julen står för dörren med allt vad det innebär! Men glöm för den sakens skull inte att boka vårens kurs eller konferens. Vi har fortsatt några lediga datum i maj. Passa på! Hör av er på info@vaddokursgard.se för en skräddarsydd offert. 

 

 

 

.. att påbörja hösten och vinterns projekt. Först ut: gräva upp och se över rören samt isolera och lägga ner värmekabel. 

 

 

Vi tar lite ledigt och under november har vi längre svarstider än normalt. Ni når oss på info@vaddokursgard.se. Vi hörs!

 

 

På grund av lågt intresse och få anmälningar måste vi tyvärr meddela att avslutningshelgen 26-27 oktober för våra medlemmar ställs in. Vi tar nya tag till vårens öppningshelg och önskar att fler har möjlighet att närvara då. Mer info kommer senare.

 

 

Hösten är här och vi har fina dagar hos oss! Vi har fortfarande öppet och har även några luckor i kalendern där vi kan ta emot sista-minuten-kurser eller konferenser. Vi stänger för säsongen 26 oktober.

Renoveringen av minigolfbanorna har påbörjats! Det gamla träet och mattorna har rivits bort och i den befintliga stålkonstruktionen gjuter vi sedan nya spännande banor. Vi har även planer på att anlägga två boulebanor i samma område vilket vi hoppas att våra gäster kommer uppskatta. Allt detta ordnar vår eminente vaktmästare Bengt-Arne, såklart!

Under perioden 27 juli till 7 augusti erbjuder vi hyra av stuga med självhushåll till rabatterat pris. Ordinarie pris för en stuga med två bäddar plus extrabädd, trinettkök och liten uteplats är 990kr / natt. Boka innan 20 juli och betala endast 590 kr / natt. I hyran ingår sänglinne och slutstädning, tillgång till bastu, roddbåt och privat strand. Vi har även större stugor och rum med plats för upp till 6 personer. Är ni en större grupp finns möjligheten att boka vandrarhemmet med 24 bäddar och fullt utrustat kök. Har du redan bokat hos oss under aktuell period? Vänligen hör av dig så får såklart även du ta del av rabatten!

Sommaren i den svenska skärgården är något speciellt! Kom ihåg att vi tar emot familjer, par eller kompisgäng som önskar en stund i skärgården. Hyr en stuga med självhushåll hos oss - vi har en del lediga datum fortsatt!

En hektisk och väldigt rolig maj är snart över! Som vanligt passar vi på att jobba med underhåll när vi under juni har en lite lugnare period hos oss.

På måndag går vi in i april och därmed är det inte länge kvar tills vi öppnar. Vi är i full gång med målning, renoveringar och städning på gården efter stormen tidigare i vinter. Snart kan vi gå i t-shirt, förhoppningsvis. Bilden är från vår tidigare renovering av bastun.

Vintern håller sig kvar en stund till men vi har dragit igång nya projekt inför kommande säsong. Just nu har vi fokus på att bygga ut och renovera köket på Gotland och på så sätt kunna erbjuda boende för grupper med självhushåll.

Nu har du chansen att bli en del av vårt team. Vi söker en serviceperson till kommande säsong, läs mer i annonsen här!

Fiskehelg, kompishäng eller familjeträff? Kontakta oss för mer information via formuläret här. Lediga helger just nu: 7-9 juni, 26-28 juli, 2-4 augusti.

Vi tar emot större och mindre sällskap för bröllop, jubileum och andra familjesamlingar. Kontakta oss för mer information. Fotot är från ett bröllop hos oss i juni -18.

Det nya året har gjort entré! Vi blickar framåt mot en ny säsong som startar sista helgen i april. Välkomna tillbaka eller för första gången.

Mellan säsongerna anträffas vi i första hand via e-post. Skicka dina frågor så svarar vi så fort vi kan!

Efter en kanonsommar och höst har vi nu stängt Kursgården för säsongen. Vi öppnar igen i april 2019. Vi är som vanligt tillgängliga på mail under den stängda perioden. Boka er konferens eller kurs redan nu! 

September bjuder på fina dagar!

Våra gäster avslutar fortfarande dagen med ett stärkande kvällsdopp!

Den här veckan kan vi hälsa vår nya medarbetare Carolina välkommen till Väddö Kursgård!

Stugan som heter Jan-Pers får nytt liv. Den har använts som kontor och lager tidigare men snart är den färdig för uthyrning. Bengt-Arne och Marius lägger nytt golv, målar och fräschar upp. En rymlig stuga med två sovrum, kök / vardagsrum och badrum.

Vår eminente kock Erik förbereder torsdagens traditionsenliga lunch: ärtsoppa och pannkaka. 

På vår frukostbuffé finns olika typer av hemlagad sylt, müsli och marmelad!

Vi njuter av det fina vädret och passar på att fika på vår fina terrass innan gästerna kommer!

Nya grusgången förbereds. Just nu satsar vi extra mycket på utemiljön med flera projekt, två av dessa är ny grusgång och plattsättning vid entrén. 

Vi söker medarbetare till sommaren, läs mer på Arbetsförmedlingens hemsida. Finaste utsikten från jobbet lovas!

Vårröjningen är i full gång och med det följer eldning. Säsongens personal är nu på plats och vi ser fram emot att öppna gården inom ett par veckor. Vi ses väl i sommar?

I dagarna släpptes våran nya hemsida. Vi fyller hela tiden på med mer och ny information om vad som erbjuds på gården och vad som är på gång. Priser och boendeinformation uppdateras inom kort! 

Vi är igång igen och det känns otroligt roligt! Mycket har hänt, och kommer att hända framöver. Den stora granen utanför huvudbyggnaden är fälld, vi har byggt om i restaurangen och flera stugor har vi börjat att renovera. 

 

Efter en väldigt fin och givande säsong är det nu dags att stänga gården för vintern. Vi öppnar igen i april och hoppas på att få välkomna gäster tillbaka eller för första gången till oss! Vi svarar på mail och telefon som vanligt.

Med hjälp av sommarjobbare från trakten har vi nu påbörjat målning av stugorna. Mycket jobb kvarstår men otroligt kul att se stugorna få nytt liv med ny färg på väggarna. Detta blir ett lyft för hela gården!  

Vår nya badtunna är nu på plats! På det nybyggda trädäcket vid bastun sitter du bekvämt i badtunnan och ser ut över havet. Vi fyller och eldar till behaglig temperatur och det enda du behöver göra är att njuta!

Väddö Kursgård

Ytterskär
764 92 Väddö

0176-542 19

info@vaddokursgard.se
www.vaddokursgard.se


© 2020 Väddö Kursgård
En smakfull webbplats från Weblicious

Image
Image
Image
Väddö Kursgård bidrar till att möjliggöra kurser och utbildningar för Försvarsutbildarna, Luftvärnsförbundet, Försvarsmakten och andra aktörer i Totalförsvaret