Allmän info

Väddö Kursgård ägs av Luftvärnets Befälsutbildningsförbund och ligger idylliskt vid Samnäsfjärden vid Ålands hav. Här har det bedrivits befäls- och luftvärnsutbildning sedan 1957. Hos oss finner du havet, naturen och lugnet. Tillsammans med god mat, bekväma stugor och rymliga konferensrum skapas de perfekta förutsättningarna för en lyckad samling. Väddö Kursgård genomför konferenser och kurser med helpension främst för aktörer inom totalförsvaret.  

Vi tar även emot företag och organisationer som vill ha tillgång till en komplett konferensanläggning vid vattnet endast 1,5 h från Stockholm. Kursgården består av röd- och vitmålade stugor med totalt 80 sängplatser. Restaurang och bar med fullständiga rättigheter, en större konferenssal och två grupprum. Enkelt, idylliskt och intimt. Granne med Kursgården ligger ett komplett skjutfält att nyttja för totalförsvarets kursverksamhet (kräver separat bokning direkt med skjutfältet).

Hos oss är även ni som familj eller privatperson välkommen att boka boende. Är ni ett större sällskap om minst 10 personer erbjuder vi också måltider i vår restaurang.

Boende

Hos oss bor ni bekvämt i stugor med självhushåll, rum eller vandrarhem. Vi erbjuder både övernattning i fristående privata stugor och flersängsrum. Alla med tillgång till badrum. Med totalt 80 sängplatser kan vi även välkomna större sällskap till oss.   

De flesta av våra boenden har egen uteplats eller terrass och utemöbler. Sju av våra stugor har pentry, kylskåp och köksutrustning för självhushåll. Önskar du att boka stuga med pentry specificeras det vid bokning.

Det är möjligt att boka såväl en eller ett fåtal stugor för familjeutflykten som för golfaren som önskar ett enkelt boende i närheten av Väddö GK - läs mer på Väddö Golfklubbs hemsida.

Restaurang

I vår restaurang med utsikt över Samnäsfjärden serveras alla dagens förbeställda måltider, från frukost till middag. Vi erbjuder alla våra kurs och konferensgäster helpension som inkluderar frukostbuffé, dagens lunch och kvällens middag.

Vi erbjuder även flerrätters middag och en rad olika bufféalternativ. Vår duktiga kock skapar goda menyer baserat på årstid med mycket lokala råvaror. Förbokning krävs.   

Med fullständiga rättigheter och en bar i anslutning till restaurangen erbjuder vi våra gäster att varva ner med något gott i glaset i slutet på dagen. Njut av solnedgången på vår terrass eller sitt i vänner och kollegors lag i vår mysiga bar. 

Konferens/kurs

Det finns få saker som bidrar till produktivitet och effektivitet som lugnet och naturen. Hos oss hittar du precis det!     

I våra ljusa och rymliga konferensrum kan du samla företaget/organisationen för en lyckad konferens. Vi erbjuder modern utrustning i samtliga konferensrum.

Vi har en stor lektionssal med plats för 60-70 personer samt två grupprum med kapacitet för 15 respektive 25 personer. Våra konferensrum ligger i en egen byggnad vilket leder till avskildhet och färre störningsmoment. 

Aktiviteter

Med närhet till både hav och skog finns mycket att hitta på. Kursgården har egen badstrand med brygga, en mysig grillplats på stranden samt båt och kanot till utlåning. I vattnet vid Kursgården är det bra fiskemöjligheter och roddbåten kan gärna lånas till en fisketur.    

På området finns större gräsytor som fritt kan användas till kubbspel eller andra aktiviteter. I närheten av strandkanten finns bastu och dusch som står till våra gästers förfogande.    

Vi också erbjuder våra gäster att boka vår vedeldade badtunna. Antingen fyller vi den och eldar till behaglig temperatur eller så utser ni en eldmästare i gruppen som sköter det. Självklart har vi fullständiga rättigheter även vid badtunnan och i bastun.

Priser & villkor


Hyra av stuga med självhushåll

1-3 nätter: 990 kr / natt
4 nätter: 3000 kr för perioden
Veckohyra: 4000 kr / vecka

I priset ingår sänglinne, handduk samt slutstädning. Stugorna har trinettekök med standard köksutrustning, 2 bäddar och extra sovplats, matplats, terrass med utemöbler samt dusch och WC.

Det är är möjligt att lägga till måltider till din vistelse. Frukost, lunch och middag förbokas via mail eller telefon (för grupper om minst 10 personer). Även om ni är färre än 10 personer är det bäst att maila oss gällande måltider, kanske har vi redan en grupp som bokat och då är övriga gäster välkomna att äta också.


Kurs och konferens

Vi skräddarsyr innehåll efter behov och önskemål. Nedan finner du exempelpriser på konferenspaket hos oss.

- konferenslokal, kaffe, te och frukt 

- lunch två dagar 

- trerätters middag med bordsservering / middagsbuffé

- frukost 

- logi i enkelrum inkl. sänglinne och handduk 

- badtunna och bastu 

Pris per person: från 1490 kr  ex. moms.

 

För bokning, var god skicka oss ett mail alternativt använd formuläret under fliken "kontakta oss". 

Våra bokningsregler.

Bra att veta

Hitta hit

För dig som åker bil kan du fylla i din startposition här så öppnas en vägbeskrivning med Google Maps. Om du istället åker kollektivt tar du buss 636 mot Östersjö från Norrtälje busstation. Hoppa av vid hållplats Rangarnö. Från hållplatsen är det ca. 3 km promenad till oss. Fullständig tidtabell och information om bussresan hittar du på SL:s hemsida.  

Incheckning / utcheckning

Våra normala tider för in- / utcheckning är 15.00 / 11.00. Då vi ej är dygnet-runt-bemannande är det extra viktigt att ange ungefärlig tid för ankomst och hemresa. Detta för att göra er ankomst till oss smidigare. Vid önskan om tidigare incheckning eller senare utcheckning kontaktar ni oss innan ankomst.  

Öppettider

Väddö Kursgård är en säsongsöppen konferensanläggning och stugby, vi öppnar för säsongen sista helgen i april 2019 och stänger sista oktober 2019.  

Allergier / specialkost

Är du allergisk eller behöver anpassad kost när du bor hos oss med helpension? Vi ordnar det, kom ihåg att meddela oss i god tid innan din ankomst.  

Områdeskarta

Här finner du en karta över Kursgården och dess byggnader. Du ser även hur många sovrum / bäddar varje byggnad har.

 

Alkoholservering

Vår bar är normalt bemannad i samband med middagen och önskas bar även efter middag önskar vi att veta det innan ankomst.  Vårt serveringstillstånd sträcker sig från restaurangbyggnaden ner till stranden vilken betyder att ni är välkomna att köpa med dryck till bastun och badtunna. Egen alkohol på detta område är ej tillåtet.

 

Husdjur

I utvalda boenden är husdjur välkomna mot en avgift. Ange detta vid bokning.

Väddö Kursgård

Ytterskär
764 92 Väddö

0176-542 19

info@vaddokursgard.se
www.vaddokursgard.se


© 2018 Väddö Kursgård
En smakfull webbplats från Weblicious

Image
Image
Image
Väddö Kursgård bidrar till att möjliggöra kurser och utbildningar för Försvarsutbildarna, Luftvärnsförbundet, Försvarsmakten och andra aktörer i Totalförsvaret