Väddö Kursgård

KURS

Kurs och utbildning

Väddö Kursgård är en säsongsöppen kursgård i Stockholms ytterskärgård i Roslagen. Läget är avskilt och endast 90 minuters bilresa från Stockholm. Bara ett par hundra meter bort ligger Väddö Skjutfält som administreras av Amfibieregementet (Amf1).

Väddö Kursgård erbjuder en bra plattform för grupputbildning. Vi har en rad olika boendealternativ, väl anpassade utbildningslokaler och ett avskilt läge. Hos oss finns mycket uppskattade utomhusområden för övningsmoment, grillplats, bastu och inte minst en väldigt omtyckt restaurang. Att vi dessutom ligger ostört i ytterskärgården med egen strandtomt och naturskön miljö bidrar ytterligare till en unik utbildningsplats. 

 

På Väddö Kursgård kan olika typer av kurser och utbildningar genomföras och genom åren har vi välkomnat en rad olika grupper. Försvarsutbildarna, Försvarsmakten, Brukshundsklubben, Svenska Kyrkan och Bridgeförbund för att nämna några. Oavsett om utbildningen är en så kallad klassrumsutbildning eller en kurs med många praktiska utomhusmoment kan vi erbjuda en ändamålsenlig plats för detta.

 

Granne med oss ligger Väddö Skjutfält, ett stort övnings- och skjutfält som administreras av Stockholms Amfibieregemente (Amf 1). Närheten till fältet ger en unik möjlighet för grupper som är i behov av övningsterräng och skjutfält.