Väddö Kursgård

OM OSS

Om oss

Väddö Kursgård ägs av Luftvärnets Befälsutbildningsförbund och ligger idylliskt vid Samnäsfjärden. Här har det bedrivits befäls- och luftvärnsutbildning sedan 1957. Hos oss finner du havet, naturen och lugnet. Tillsammans med god mat, bekväma stugor och rymliga konferensrum skapas de perfekta förutsättningarna för en lyckad samling. Väddö Kursgård genomför konferenser och kurser med helpension för bland annat aktörer inom totalförsvaret.  

Vi tar emot företag och organisationer som vill ha tillgång till en komplett konferensanläggning vid vattnet endast 1,5 h från Stockholm. Kursgården består av röd- och vitmålade byggnader med totalt 80 sängplatser. Restaurang och bar med fullständiga rättigheter, en större konferenssal och tre mindre lektionssalar. Enkelt, idylliskt och intimt. Granne med Kursgården ligger ett komplett skjutfält att nyttja för totalförsvarets kursverksamhet (kräver separat bokning hos Amf1).

Hos oss är även ni som familj och privatpersoner välkommen att boka boende i mån av plats. Är ni ett sällskap om minst 10 personer erbjuder vi också måltider i vår matsal (förbokas).

Historia

Väddö Kursgård ägs av Luftvärnets Befälsutbildningsförbund och har sedan 1957 bedrivit frivillig befälsutbildning och luftvärnsutbildning på kursgården. Tillsammans med Camp Ånn, Höllviksnäs, Tylebäck och Fårö Kursgård utgör Väddö Kursgård en viktig plattform och mötesplats för utbildning och kurs.

Nuläge

Sedan nyöppningen säsongen 2017 har mycket hänt. Vi har jobbat hårt med renoveringar, förbättringar och infrastrukturen. Vi fortsätter att satsa på att höja standarden på gården, effektivisera flödena och öka trivsamheten för våra gäster. Inför säsongen 2024 kommer ni att få möta både bekanta och nya ansikten i personalen. Även utemiljön och flertalet byggnader får ett lyft. Vi öppnar för säsongen 2024 under vecka 16.

Aktiviteter

Med närhet till både hav och skog finns mycket att hitta på. Kursgården har egen badplats med brygga, en mysig grillplats vid vattnet samt båt och kanot till utlåning. I vattnet vid Kursgården är det bra fiskemöjligheter och roddbåten kan gärna lånas till en fisketur.

På området finns större gräsytor som fritt kan användas till kubbspel eller andra aktiviteter. I närheten av strandkanten finns bastu och dusch som står till våra gästers förfogande. Vi har även en boulebana. Klot finns att låna kostnadsfritt.

Vi också erbjuder våra gäster att boka vår vedeldade badtunna. Antingen fyller vi den och eldar till behaglig temperatur eller så utser ni en ansvarig person i gruppen som sköter det. Självklart har vi fullständiga rättigheter även vid badtunnan och i bastun.

Vanliga frågor och svar

Vår primära målgrupp är organisationer, myndigheter och förbund inom totalförsvaret. För er erbjuder vi förmånliga priser vid kurs och utbildning.

För dig som åker bil kan du fylla i din startposition här så öppnas en vägbeskrivning med Google Maps. För dig som åker kollektivt är närmsta busshållplats Rangarnö. Från hållplatsen är det ca. 3 km promenad till oss. Fullständig tidtabell och information om bussresan hittar du på SL:s hemsida.

Vi accepterar kortbetalning, Swish och kontant.

Väddö Kursgård är en säsongöppen kursanläggning och stugby. Vi öppnar normalt i april och stänger i november. Säsongen 2024 öppnar vi under vecka 16.

Samtliga aktiviteter så som exempelvis roddbåt, bastu och boulebana är för alla våra gäster och kan i normala fall ej förbokas. Vi erbjuder även vedeldad badtunna, luftpistolskytte och diverse utelekar så som kubb och crocket.

Är du allergisk och behöver anpassad kost när du bor hos oss med helpension? Vi ordnar det, kom ihåg att meddela oss i god tid innan din ankomst. Ska du gå en kurs hos oss som genomförs av en frivillig försvarsorganisation? Meddela dina behov till kursledningen.

Gratis parkering finns i anslutning till gården. Vi erbjuder i nuläget inte laddning för elbilar.

Vår bar är normalt bemannad i samband med middagen och önskas bar även efter middag önskar vi att veta det innan ankomst. Vårt serveringstillstånd innefattar matsalen med tillhörande terrass samt bastuområdet. Egen alkohol på detta område är ej tillåtet.

I utvalda boenden är husdjur välkomna mot en avgift. Ange detta vid bokning.

Wifi finns i våra allmänna utrymmen så som matsal och konferenslokaler.